11 Μαρ 2012

Σκαμπό Monarchy - Γιάννης Γκίκας



 Το Monarchy είναι ένα σκαμπό, ένα "κουνιστό" σκαμπό. Κινείται δεξιά-αριστερά και μπρός-πίσω. Το Monarchy έχει σχεδιαστεί για να μην ανατρέπεται αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπει στο χρήστη να ξεφύγει από την έννοια της απόλυτης στατικότητας.
 Το σκαμπό Monarchy ονομάστηκε έτσι γιατί, εκτός από το γεγονός ότι έχει το σχήμα μια κορώνας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι δύσκολο να ανατραπεί. Ως καθεστώς, η μοναρχία επιβάλει τη σταθερότητα. Το σκαμπό, όμως, επιτρέπει στο χρήστη να ξεφύγει από τη βαρεμάρα της απόλυτης σταθερότητας - μία εκούσια αντίφαση.
 Η διαδικασία εξισορρόπησης δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη σχέση χρήστη-αντικειμένου. Το σκαμπό εξετάζει την ιδέα του ότι ενώ κάθονται, πολλοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να έχουν ελευθερία στην στάση του σώματος. Οι οδηγίες χρήσης για το σκαμπό Monarchy είναι τελείως άχρηστες αφού το σώμα θα συγχρονιστεί με το σκαμπό σαν να είναι η συνέχεια του. Παρότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλότροπος, ο σχεδιαστής δεν προτείνει τη χρήση του σκαμπό Monarchy για να αλλάξετε λάμπα.







photos: Dionysis Kouris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου