5 Ιαν 2012

Ιατρείο ORL στην Θεσσαλονίκη


Δεδομένου ότι ο πελάτης ήταν ένας νεόφερτος χειρούργος στη Θεσσαλονίκη, το αρχιτεκτονικό γραφείο Mal-Vi ήθελε να δημιουργήσει έναν μοναδικό γραφειακό χώρο, παρέχοντας στο επισκέπτη μια διαφορετική εμπειρία από την επίσκεψη σε ένα συνηθισμένο ιατρείο.
 Για να διαχωριστεί του γραφείο του ιατρού και ο χώρος εξέτασης από τον χώρο εισόδου και αναμονής, δημιουργήθηκε ένα ευέλικτο διαχωριστικό. Το διαχωριστικό αυτό ενσωματώνει το γραφείο της reception, καθώς και την είσοδο του χώρου εξέτασης, ενώ η μορφή του που προέρχεται από τη φόρμα του οστικού κύματος, αναφέρεται στην ειδικότητα του ιατρού.
 Οι ξύλινες γλυπτικές επιφάνειες δημιουργήθηκαν από μοριοσανίδες μέσης πυκνότητας (MDF) χωρίς καμία επεξεργασία, ώστε να ενισχυθεί η αξία της απλότητας του υλικού που χρησιμοποιήθηκε σε σχέση με την πολύπλοκη μορφή τους. Οι κεντρικοί τοίχοι του χώρου αναμονής επενδύθηκαν με τον όρκο του Ιπποκράτη, με κάποιες από τις πιό σημαντικές λέξεις τονισμένες με τη χρήση plexiglass.











Ο χώρος βρίσκεται στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και καλύπτει έκταση 90 τ.μ. . Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2011, ενώ η μελέτη φωτισμού πραγματοποιήθηκε από την Glights.


photos: Giorgos Papadopoulos
πηγή: www.delood.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου