12 Ιαν 2012

Capanna, pizzeria/trattoria στο Κολωνάκι



 Το Capanna είναι μια πιτσαρία/εστιατόριο στο Κολωνάκι. Το εστιατόριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Χάρητος, οπου η Χάρητος πεζοδρομείται. Όταν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός, τα παράθυρα , τα οποία καλύπτουν όλο το ύψος του χώρου, μπορούν να συρθούν προς τα πάνω, αφήνοντας το εστιατόριο να ξεχυθεί στο πεζοδρόμιο.
 Η εμπειρία του φαγητού στον εξωτερικό χώρο ήταν η αφετηρία του σχεδιασμού του Capanna . Ο στόχος των k-studio ήταν η μεταφορά της ατμόσφαιρας μια ιταλικής αυλής στον εσωτερικό χώρο. Μια παλέτα αποτελούμενη από υλικά που συναντάμε σε τέτοιους χώρους, όπως πλακίδια τσιμέντου, γυψοσοβά, πέτρα τραβερτίνης, μεταλλικά κάγκελα και χαρακτηριστικά στενά ξύλινα πατζούρια, χρησιμοποιήθηκαν στους διαφορετικούς χώρους του εστιατορίου. Ο ξυλόφουρνος και ο πάγκος για τις πίτσες είναι εγκλωβισμένα σε ένα πέτρινο κουτί τοποθετημένο στην άκρη του χώρου, πλαισιώνοντας το μάγειρα. Πάνω από αυτό, ισορροπεί ένας ορθογώνιος όγκος υπενδεδυμένος με ξύλινα πατζούρια που περικλείει την κουζίνα, την αποθήκη και το WC. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδέονται με μία μεταλλική σκάλα που τα διαπερνά. Το δάπεδο έχει επενδυθεί με τσιμεντένια πλακάκια, ενώ στο σημείο που υπάρχει διπλό ύψος έχουν χρησιμοποιηθεί τσιμεντένια πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, τα οποία δημιουργούν μια ταινία που συνεχίζει στον τοίχο δίνοντας έμφαση στο ύψος του χώρου. Οι διάφορες καρέκλες δίνουν απλότητα και χαλαρή αίσθηση στο χώρο και οι γκρι σοβατισμένοι τοίχοι και ταβάνι βοηθούν στην ολοκλήρωση αυτού του ύφους.
 Ο συνδυασμός των σχεδιασμένων στοιχείων, αποκατεστημένων υλικών και vintage επίπλων, παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική άποψη, δημιουργώντας μια συναρπαστική και εξωστρεφή ατμόσφαιρα.
 Στον πρώτο όροφο η καλλιτέχνης Joanna Burtenshaw έχει εικονογραφήσει τους τοίχους με σχέδια από στυλό διαρκείας που απεικονίζουν την διαδικασία δημιουργίας φρέσκων ζυμαρικών, εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά σκεύη του εστιατορίου.
















photos: Yiorgos Kordakis

πηγή: www.yatzer.com

1 σχόλιο:

  1. Φάνη, είναι τέλειο! Πολύ καλή δουλειά! Και ωραίο και το μαγαζί, δεν το ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή