27 Οκτ 2011

Lofts στο Γκάζι


Τα τελευταία χρόνια το Γκάζι έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη κυρίως στο χώρο της διασκέδασης και της νυχτερινής ζωής. Ήταν λογικό λοιπόν αυτή η ανάπτυξη να περνούσε και στον τομέα της κατοικίας.
 Την αρχή έκαναν οι αρχιτέκτονες Χάρης Γκίκας & Ευαγγελία Φίλτσου σε συνεργασία με την Alpha Land Developers και την Θεανώ Ποταμιάνου-Ραβαζούλα (interior designer) με τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού κτιρίου στη συμβολή των οδών Βουτάδων και Ιάκχου στην καρδία της περιοχής του Γκαζιού.
Βουτάδων & Ιάκχου, Γκάζι

Πρόκειται για ένα κτίσμα συνολικής έκτασης 1200τμ. που ολοκληρώθηκε το 2011 και αποτελείται από ένα κατάστημα στο ισόγειο, τέσσερα lofts μοιρασμένα στους ορόφους και ένα ρετιρέ στην κορυφή του. Τα βιομηχανικής αισθητικής lofts, ταιριάζουν τέλεια με το ύφος της περιοχής και απευθύνονται κυρίως σε νέους.


exterior view

Η είσοδος του καταστήματος βρίσκεται επί της οδού Βουτάδων, ενώ η πρόσβαση στις κατοικίες πραγματοποιείται από την οδό Ιάκχου, έτσι το εμπορικό κομμάτι του κτιρίου διαχωρίζεται τελείως από το οικιστικό. Η κάθετη επικοινωνία γίνεται μέσω ενός κεντρικού κλιμακοστασίου οπου συνδέει τις εισόδους των διαμερισμάτων.
Η κατασκευή αποτελείται από μεγάλες επιφάνειες εμφανούς μπετόν που φαίνεται να έχουν διπλωθεί, σε συνδυασμό με μεταλλικές περσίδες που σκιάζουν τα μεγάλα ανοίγματα. Στο διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου υπάρχει και το στοιχείο του νερού (πισίνα) με θέα την Τεχνόπολη, τον Κεραμεικό, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.



living room, loft 89sq.m

living room, loft 89sq.m

kitchen area, loft 89sq.m

private area, 89sq.m

sundeck, loft 89sq.m

living room, penthouse 133sq.m

living room, penthouse 133sq.m

living room, penthouse 133sq.m

kitchen, penthouse 133sq.m

bathroom, penthouse 133sq.m

bedroom, penthouse 133sq.m

private area, penthouse 133sq.m

office, penthouse 133sq.m

veranda, penthouse 133sq.m

rooftop, penthouse 133sq.m

rooftop, penthouse 133sq.m

2nd floor plan

3rd floor plan

4th floor plan

5th floor plan

6th floor plan
Πρέπει να αναφερθεί ότι «στο κτίριο εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Green Lofts» της Alpha Land Developers που αφορά στη βιοκλιματική σχεδίαση του, στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που διαθέτει και στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Ενεργά συστήματα σκίασης, φωτοβολταϊκά στοιχεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εναλλακτικές πηγές ενέργειας για θέρμανση και ζεστό νερό, ειδικές μονώσεις και αρκετά άλλα σύγχρονα συστήματα εξασφαλίζοντας στους ενοίκους του κτιρίου σημαντικά οφέλη.»

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης
πηγή: www.lofts.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου