30 Σεπ 2011

Διαμόρφωση περιπτέρου


Το περίπτερο αυτό σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί λειτουργίες όπως περίπτερο εκθεσιακού χώρου, info point κ.ά. σε υπαίθριους χώρους. Τα μέρη απο τα οποία αποτελείται μπορούν να μεταφερθούν και να συναρμολογηθούν εύκολα για την εξυπηρέτηση περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Γενική άποψη περιπτέρου
Ο σχεδιασμός του περιπτέρου προήλθε απο την δυναμική του marketing και της διαφήμισης. Όσο δυναμική και επιθετική μπορεί να είναι μια διαφημιστική καμπάνια, τόσο επιθετικός και ο σχεδιασμός του περιπτέρου που μπορεί να στεγάζει μια προωθητική ενέργεια ενός προϊόντος. Επίσης το τελείωμα της οροφής σχίζει τον ουρανό τονίζωντας την παρουσία του περιπτέρου και κατ' επέκταση την εκάστοτε λειτουργεία που στεγάζεται σε αυτό.


Διάδρομος εισόδου
Εσωτερικά μπορεί να γίνει όποια διαμόρφωση απαιτείται απο τη λειτουργεία που θα φιλοξενηθεί. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η εξωστρέφεια του κελύφους, αφού περιμετρικά το περίπτερο καλύπτεται απο μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κάνουν εμφανή τον εσωτερικό χώρο.

Άποψη εσωτερικού απο την είσοδο

Κάτοψη

*Tο project έγινε στα πλαίσια μαθήματος στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΑΤΕΙ Αθήνας, σε συνεργασία με τις συμφοιτήτριες Καλλιρρόη Νάκου και Δερβένη Χρυσούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου