29 Σεπ 2011

Διαμόρφωση πολυκινηματογράφου




Τα δεδομένα στο συγκεκριμένο project ήταν το εργοστάσιο Iris στην Ελευσίνα και η χρήση που έπρεπε να του δώσουμε (κινηματογράφος).
Υπάρχουσα κατάσταση μπροστινής όψης
Άποψη εισόδου πολυκινηματογράφου
Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού ήρθε από τα δέντρα που υπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, και συγκεκριμένα απο τα φύλλα τους και την συνεχή αλλαγή της όψης τους με το πέρασμα του χρόνου.
 Ο κεντρικός χώρος φιλοξενεί 4 αίθουσες προβολής και καφετέρια ενώ στο μικρό κτίριο που υπάρχει πίσω από το εργοστάσιο τοποθετήσαμε έναν εκθεσιακό χώρο και ένα κατάστημα.
Μικρό κτίριο στην πίσω πλευρά
Άποψη (εξωτερική) εκθεσιακού χώρου

Τα δύο κτίρια ενοποιήθηκαν και κάποιοι νέοι χώροι δημιουργήθηκαν σαν φύλλα που ξετρυπώνουν απο τον στιβαρό όγκο του κτιρίου.

Συνολική άποψη κάτοψης
Το κτίριο εσωτερικά κυριολεκτικά διατρέχεται απο μια "ουσία" που η μορφή της αντιπροσοπεύει την ρευστότητα του χρόνου και το χρώμα της (κόκκινο) την ένταση και την αδρεναλίνη που μπορεί να σου προσφέρει. Η θέση της δεν είναι απλά συμβολική, αλλά και λειτουργική, αφού σηματοδοτεί τις εισόδους για τις αίθουσες, σχηματίζει πάγκους και καθίσματα αναμονής, τονίζει τις κεντρικές πορείες του κτιρίου καθώς και διαμορφώνει εσωτερικά τον εκθεσιακό χώρο. Η "ουσία" αυτή κάνει αισθητή την παρουσία της και εξωτερικά, καλώντας τους περαστικούς να ανακαλύψουν την πηγή της.

Εμπρός όψη

Πίσω όψη

Πλαϊνή άποψη

Πλαϊνή άποψη
Τα υλικά που επιλέξαμε είναι το μπετόν (σε αποχρώσεις), το μέταλλο και PVC ή Corian (κόκκινη ουσία).

Κάτοψη ισογείου


Κάτοψη ορόφου



*Tο project έγινε στα πλαίσια μαθήματος στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΑΤΕΙ Αθήνας, σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια Σανιδά Κατερίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου