1 Οκτ 2011

Διαμόρφωση τράπεζας


Το κτίριο που κληθήκαμε να αντιμετοπίσουμε ήταν ένα διατηρητέο νεοκλασικό στον Πειραιά. Η ιδιαιτερότητα του κτιρίου αυτού ήταν οτι έπρεπε να διατηρηθεί μόνο η όψη του. Έτσι αποφασίσαμε να το δειαλίσουμε τελείως εσωτερικά, να κρατήσουμε μόνο τις εξωτερικές όψεις και να ενοποιήσουμε έτσι το εσωτερικό του παλαιού νεοκλασικού με τον υπαίθριο χώρο.
Άποψη κτιρίου
Η συγκεκριμένη τράπεζα λειτουργεί και ως κέντρο διασύνδεσης φοιτητών για το εξωτερικό, παρέχοντας υποτροφίες. Για να φιλοξενηθεί η επιπλέον λειτουργεία, προσαρμόσαμε μια μεταλλική κατασκευή με κουτιά σε σχήμα κύβου στραμμένη κατα 45 μοίρες. Μέσα σε κάθε κουτί της κατασκευής μπορεί ο φοιτητής να ενημερωθεί για την χώρα που θα ήθελε να σπουδάσει.
Άποψη κτιρίου
Το κτίριο που μένει ως έχει μέσα στον υπαίθριο χώρο φιλοξενεί καφετέρια στο ισόγειο και βιβλιοθήκη με χώρο ηλεκτρονικών υπολογιστών στον όροφο.

Άποψη κτιρίου
Η πρόταση μας δίχνει το νέο (μεταλλικό κύβο) να γεννάτε μέσα απο το παλαιό (νεοκλασικό), ξεχωρίζοντας απο αυτό, χωρίς όμως να αλειώνει την εικόνα του νεοκλασικού. Είναι ένα πάντρεμα παλαιού και σύγχρονου με ισορροπημένο τρόπο.
Χρωματική πρόταση
*Tο project έγινε στα πλαίσια μαθήματος στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΑΤΕΙ Αθήνας, σε συνεργασία με τους συμφοιτητές Αρχοντάκη Αλίκη-Μαρία και Γιαννακόπουλο Φώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου