5 Ιουλ 2012

LINEA PIU στη Μύκονο


 Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά στην Ελλάδα: ειδυλλιακή, χαλαρωτική, ξεχωριστή και πολύ τυχερή γιατί πλέον στέκει πάνω της μια μπουτίκ τόσο καθαρή και κομψή όσο το περιβάλλον της. Η μπουτίκ LINEA PIU σχεδιασμένη από τους Kois Associated Architects φέρει κάποιους από τους καλύτερους γυναικείους οίκους μόδας στην πολυτελή λιανική αγορά: Chanel, Tom Ford, John Galliano και Bluemarine. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου στην περιοχή της Αθήνας και πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κατάστημα στην καρδιά της Χώρας Μυκόνου, ανάμεσα σε όμορφες εκκλησίες και ειδυλλιακούς ανεμόμυλους και τοποθετείται σε ένα παραδοσιακό κτίριο που η μίξη του απλού μοντέρνου σχεδιασμού, της παράδοσης και του φωτός με το χώρο το καθιστούν αξιοσημείωτο.






 Σχεδιασμένο για να διατηρεί τα χαρακτηριστικά του κτιρίου αλλά και την μοντέρνα γραμμή και καθαρή αισθητική της εταιρίας, χοντροί πέτρινοι τοίχοι διατηρούν το χώρο δροσερό ενώ το λευκό χρώμα στους τοίχους και οι καθρέπτες σε όλο το ύψος του χώρου επιτρέπουν στο διάχυτο φώς από τα παραθυρόφυλλα να αναπηδήσει στο χώρο. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο χώρος θα είναι ευάερος, ατμοσφαιρικός και μεγαλύτερος από τις πραγματικές του διαστάσεις. Η χρήση της υφής, από λείο χάλυβα σε πιο τραχιά πέτρα, ξύλο και σίδερο προσθέτει ενδιαφέρον και βάθος ενώ δεν αλλοιώνουν τα αντικείμενα προς πώληση τα οποία επιδεικνύονται στους λευκούς τοίχους, σε προθήκες και εντυπωσιακά μεταλλικά ράφια και ντουλάπια. Τα δοκιμαστήρια τοποθετημένα στη ροή του χώρου με αίσθηση καθαρής συμμετρίας. Τοποθετήθηκαν τόσο αποτελεσματικά στο χώρο που προσθέτουν στην συνολική αίσθηση ποιότητας που περιμένεις από την LINEA PIU. Σαν μία έκθεση, τα ράφια είναι γλυπτικά-εντυπωσιακά κομμάτια. Στο LINEA PIU, τα εκπληκτικά ρούχα και κοσμήματα εκτίθενται σε ένα σχεδιασμό που μιμείται το σύγχρονο πολυτελές ένδυμα.





 Τα στοιχεία σε αυτόν τον καθαρό χώρο σέβονται την προσωπικότητα και την ιστορία της περιοχής. Πολλά χαρακτηριστικά θυμίζουν περιοχές και την ιστορία του νησιού του οποίου βρίσκεται το κατάστημα. Το έντονο μέταλλο και οι γυάλινες λάμπες αναφέρονται στο φάρο και τον ωκεανό που περιβάλλει αυτό το ξεχωριστό νησί. Φαρδιές σανίδες στο ξύλινο δάπεδο- σαν αυτές που βρίσκονται σε ένα παλιό καράβι, παραδοσιακές εσοχές- τοξωτές σαν αυτές των Μυκονιάτικων ναών και παραδοσιακοί μαρμάρινοι νιπτήρες επιτρέπουν στο κατάστημα αυτό να γίνει ένα ζωντανό κομμάτι του νησιού που ενσαρκώνει και αντανακλά. Ο σχεδιασμός συγχέει έξυπνα το χαλαρό και ρομαντικό πνεύμα του νησιού με τις αρχές της υψηλής μόδας ώστε να δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη νέα προσωπικότητα.
 Εξωτερικά η συμμετρία συνεχίζεται με τους τοίχους που περιβάλουν την αυλή και την πόρτα και τα παράθυρα να σε ελκύουν στο εσωτερικό του χώρου. Οι τοίχοι, με τα τετράγωνα φανάρια, κάνουν το απλό εξωτερικό σχεδιασμό πολύ φιλόξενο. Τα εξωτερικά καθίσματα -σε πολυτελές απλό μαύρο με λευκά τελειώματα- προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο κομψότητας και προσθέτουν στο χαλαρωτική αίσθηση που σε ελκύει στο εσωτερικό. Η σήμανση είναι μικρή και ανεπαίσθητη, σαν ένα απλό όνομα σπιτιού, προσθέτοντας στον αέρα της αποκλειστικότητας και την αίσθηση ότι έχεις βρεθεί κάπου πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά. Ένα δέντρο έχει βαφτεί λευκό σαν ένα έργο τέχνης του Zander Olsen: μία ακόμα υπενθύμηση οτι ο σχεδιασμός του καταστήματος ενθαρύνει τη φύση και την ιστορία να συναντήσει την τέχνη και το σύγχρονο.






πηγή: www.yatzer.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου